"Kollektivtrafiken oacceptabel"

Ledningen för Eksjö kommun kritiserar Länstrafiken och trafikbolagen. Kollektivtrafiken mot Eksjö och Mariannelund är helt enkelt oacceptabel.

Eksjö/Mariannelund2011-01-31 07:31

Resenärer med bussar och tåg mot Mariannelund har drabbats hårt av det kaos som brutit ut när snörikvinter och nya tågoperatörer kommit på samma gång. Ingen ansvarig har klarat av situationen (dålig avisning, dålig service, dålig kommunikation mellan olika bolag och länstrafik etc).
- Det är totalt oacceptabelt för oss samhällsbyggare på landsbygden att hamna i den här situationen. Länstrafiken spolierar det som vi försöker bygga upp när de inte ställer krav på utförarna, menar oppositionsråd Andreas Henning (s) som ställt en interpellation till kommunalråd Lennart Bogren (c) om vad som görs för att säkerställa goda kommunikationer.

Framförde kritik
- Situationen med inställda tåg och förseningar som rått under januari och december är inte acceptabel, säger Lennart Bogren.
Medan den nya Östgötapendeln planerades framförde kommunledningen sin kritik mot att direkttågen mellan Hultsfred och Jönköping togs bort.
- Länstrafiken har bortsett från den omfattande arbets- och studiependlingen från vår kommun till Jönköping. Fokus har varit mycket tydligt att knyta ihop Linköping/Norrköping med Jönköping till priset av försämring för andra resenärer, skriver Lennart Bogren i sitt svar och berättar att kommunen kommer fortsätta bevaka och ställa krav på förbättrade förbindelse mellan Mariannelund och Jönköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om