Kommunala pristagare utsedda

Årets kommunala pristagare har utsetts av kommunstyrelsen. Beslutet föll på Emåförbundet, Qvarnarps Byggnadsvård, Föreningen Krusagården och Fiesta Eksjö.

Eksjö/Mariannelund2016-05-07 07:14

Eksjö kommuns miljövårdspris går i år till Emåförbundet för sin insats för miljön.

Emåförbundet får priset för att förbundet under en lång tid, på bred front och på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att öka statusen i sjöar och vattendrag inom Emåns avrinningsområde samt att man förbättrar förutsättningarna för fiske och fiskevård.

Kommunstyrelsen anser i sin motivering att Emåförbundets målmedvetna arbete har stor betydelse för förbättring av miljösituationen i Eksjö kommun.

I Eksjö ligger en mångårig byggnadsvårdsbutik, Qvarnarps byggnadsvårdsbutik, som får årets arkitektur- och byggnadsvårdspris.

Kommunen anser att byggnadsvårdsbutiken är en "liten skattkammare för alla som söker husdetaljer och inredning till sitt restaureringsprojekt.

Kommunstyrelsen tycker att butiken är en viktig resurs för byggnadsvård i Eksjö med omnejd som även bidrar till att bevara och sprida intresset för kultur- och byggnadshistoria.

I stället för en pristagare till årets kulturpris blir det i år två instanser som får dela på priset för sina kulturella insatser i Eksjö kommun.

Priset går till både Föreningen Krusagården och Fiesta Eksjö. Fiesta Eksjö hyllas för Eksjö stadsfest. Krusagården för sitt mångåriga engagemang att låta människor mötas och växa genom kulturen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om