Kommunen stänger badplats

Tidigare i veckan blev två barn sjuka efter att ha badat i Ingatorpssjön. Då valde kommunen att avråda från bad i sjön. Men nu väljer Eksjö kommun att stänga badplatsen helt. - Det har kommit till vår kännedom att avloppsvatten kan ha läckt till sjön, säger Peter Karlsson, arena och anläggningschef vid Eksjö Kommun.

Peter Karlsson, arena- och anläggningschef har precis satt upp skylten som visar att badplatsen är stängd.

Peter Karlsson, arena- och anläggningschef har precis satt upp skylten som visar att badplatsen är stängd.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-08-01 06:27


Det var i måndags som två barn badade i Ingatorpssjön och under natten till tisdag blev de magsjuka. Eksjö kommun valde då att avråda från bad i sjön tills det att resultaten från de nya vattenproverna var klara.
Men nu stänger de badplatsen helt- trots att proverna ännu inte är klara. Anledningen är att avloppsvatten har läckt ut via ett bräddavlopp i Hjältevad, vilket kan vara en orsak till den förhöjda halten av E-colibakterier i Ingatorpssjön.
- Mest troligt är att det är en kombination av det läckande avloppsvattnet, gödsel och fågelspillning, som dragits ned i via regn, som är orsaken till de förhöjda halterna, säger Peter Karlsson, arena och anläggningschef vid Eksjö Kommun.

"Större koncentration"
Just nu håller Eksjö energi på att försöka lösa avloppsstoppet i Hjältevad. Och provresultaten på vattenproverna som togs i onsdags ska komma under torsdagsnatten.
- Det blir en större koncentration av E-colibakterier när det läckt från avloppsvattnet, säger Peter Karlsson, arena- och anläggningschef vid Eksjö kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om