Kommunen varnar anställd

En anställd vid en förskola i östra delen av Eksjö kommun varnas av kommunen för att barnen på förskolan fått för mycket fet mat.

Grädde i mat är gott, men det kan bli för mycket av det goda.

Grädde i mat är gott, men det kan bli för mycket av det goda.

Foto: TT

Eksjö/Mariannelund2017-01-05 10:41

I en skriftlig varning skriver kommunen att den anställde vid flera tillfällen påvisat ohörsamhet. Bland annat genom att beställa klart större mängder mat än vad som förväntas gå åt på den aktuella förskolan. Det handlar bland annat om feta ingredienser som grädde och creme frachie, som det beställts ovanligt stora mängder av, trots tidigare påpekanden om just detta från arbetsgivarens sida.

Vid ett tillfälle i oktober i fjol beställde den anställde dubbelt så mycket kyckling, potatis och rotmos till förskolan än vad som so går åt, enligt kommunens beräkningsmodell.

I varningen påtalas också att kostnaden per portion på den här förskolan ligger klart över vad en portion kostar på andra förskolor i Eksjö kommun. Utöver detta har den anställde även fått kritik för ordning på arbetsplatsen.

Kommunen anser att detta är ett allvarligt  bristande omdöme och allvarlig brist i förståelsen för centrala direktiv och att den anställdes beteende allvarligt skadat arbetsgivarens förtroende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om