Kommunikationerna i fokus

Jönköpings länstrafik har tidtabeller som är svåra att hitta i och Kalmar länstrafik har bussar som i verkligheten går men som inte står med i tabellen. Mariannelundsborna kräver att något görs åt saken.

Eksjö/Mariannelund2008-04-07 06:25

Lördagskaffesamlingarna har dragits igång igen och i helgen var det kommunikationerna som diskuterades när samhällsborna träffades i Centrumkyrkan.
Inbjudna gäster var Erik Andersson, trafikplanerare av Jönköpings länstrafik och Tomas Peterson, vice ordförande i Kalmars länstrafik och även vice ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby.

Mycket bläddrande
Flera Mariannelundsbor tycker att det är svårt att hitta i Jönköpings läns tidtabell. Linjerna delas upp på olika sidor och det blir mycket bläddrande i tabellen om man exempelvis ska resa till Jönköping från Mariannelund.
På Emilkraften får de ofta hjälpa folk som vill resa och särskilt svårt är det för personer som inte är så bra på svenska. Men även andra kan bli riktigt irriterade över systemet i tabellen.
Kalmar länstrafik har en mindre tidtabell där Mariannelundsborna tycker att det är lättare att hitta sin resa.
Men då är problemet istället att det finns två olika tabeller - och i den ena finns en resa med, medan den inte gör det i den andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om