Kommunprotest mot Telia

Telia har utsett Vetlanda till en pilotkommun att avveckla det fasta telefonnätet på landsbygden. Nu reagerar kommunen mot Telejättens agerande.

Eksjö/Mariannelund2010-01-21 07:19

Telia avser det här året plocka bort sju telestationer i det fasta telenätet i Vetlanda kommun. Bland de drabbade kunderna finns boende i Karlstorp.
Telia har beslutat att ersätta tekniken med en mobil telefoni.
- Vid informationsmötet med kommunstyrelsen framkom det med tydlighet att en förutsättning för att den gamla lösningen skulle avvecklas, är att den nya fungerar för samtliga abonnenter, som berörs av förändringen, menar kommunens IT-strateg Tomas Sandh och kommunchef Rolf Adolfsson.
Ett löfte de nu anser inte återfinns i Telias "frågor och svar". I detta anges bara att Telia kommer att ta ner ledningar och stolpar efter att abonemanget upphört, menar kommunen.
På samma hemsida står dock att Telia inte är skyldig att erbjuda sina tjänster, där det inte är lönsamt.

Ingen information
Kunderna upplever att Telia lägger informationsansvaret på kommunen. Det är något som nu kommunen på allvar reagerar på. Man menar att det är Telia, som äger förändringsarbetet. Kommunen poängterar att man inte vill ta på sig rollen att vara ombud för Telias missnöjda kunder.
- Abonnenter har efter kontakt med Telia ringt till Vetlanda kommun för att fråga efter information om kommande förändringar.
- Vid kontakten med Telia har kunderna uppmanats att kontakta kommunen. Det här har skapat ilska och irritation bland kommuninvånarna, skriver Vetlanda kommun med skärpa i ett blev till informationsansvarige Björn Berg på Telia.
- Kommunen har inte fått mer information än den som gått ut i tidningarna. Och så hänvisar man till kommunen. Det är rätt fult, menar personal på Vetlanda stadshus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om