Koncentrerar allt till Hjältevad

Drastiska åtgärder tas till för att rädda husföretaget Finndomo. Verksamheten slimmas och all produktion koncentreras till Hjältevad medan fabriken i Hässleholm säljs. Alla dess 160 anställda har varslats om uppsägning.

Eksjö/Mariannelund2011-06-15 06:41

En ny styrelse har bildats och i måndags tillträdde Henrik Österberg vd-posten. Han har tidigare varit mångårig affärsrådgivare till Finndomo.

Till Hjältevad
Den nya vd:n och styrelsen, där tidigare vd:n Staffan Lindqvist ingår, tvingas nu ta till hårdnackade åtgärder för att rädda företaget.
Verksamheten koncentreras till Hjältevad och man väljer att sälja bolaget i Hässleholm.
Som en plan b-lösning har samtliga 160 anställda i Skåne varslats, ifall det inte skulle gå vägen.
- Företaget har varit förlustbringat sedan 2008 och vi har värderat de olika alternativen som stått till buds för att rädda Finndomo. Vi har funnit att det här är den enda fungerande lösningen för att företaget ska kunna överleva. Med de åtgärderna bedöms företaget bli lönsamt och lättare att sälja, säger Henrik Österberg.
En ny bantad organisation betyder kortare beslutsvägar samtidigt som man genomför en produktionsanpassning till en ganska svag småhusmarknad.

Värdefull
Hässleholmsfabriken ses som den mest värdefulla enheten i bolaget och lättast att sälja. Skulle varslet träda i kraft utgår styrelsen ifrån att personalen har lättare att hitta jobb i den regionen än vad de anställda i Hjältevad skulle få. Om inget överlåtande sker före årsskiftet läggs Hässleholmsfabriken ner.

Nödvändigt
- Det är mycket tråkigt och vi har verkligen vägt det alternativet mot alla andra. Men denna kraftiga neddragning och utförsäljning av egendom är nödvändig om vi ska kunna rädda företaget.
- Vi lider med alla de duktiga medarbetarna i Hässleholm och vi ska göra vad vi kan för att sälja fabriken till någon som kan ge ny sysselsättning, säger Henrik Österberg.

Rätt läge
60-årige avgående vd:n Staffan Lindquist slutar enligt planerna. Han tycker att det är rätt läge att göra det nu, när företaget går in i ett nytt skede, med tuffa åtgärder som måste genomföras.
- Jag kände att jag inte ville köra det paketet. Då får man vara kvar en längre tid och det passade inte riktigt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om