Konst och kultur i sommar

Nu ska Mariannelund inte längre vara en plats som turisterna åker igenom på väg till Astrid Lindgrens Värld. Konst och kultur ska få dem att svänga in till stationshuset i sommar. Det kommer nämligen att vara aktiviteter där från 28 juni till 1 september.

Eksjö/Mariannelund2008-03-10 07:39

28 juni inleds projektet Folk-08. Det är en svensk uppföljning av det internationella konstprojektet Folk-05, som Galleri Lista Fyr i Norge genomförde i samarbete med TCG Nordica/ArsNordica sommaren 2005.
Kulturakademin i Mariannelund (KAiM) jobbar ideellt med projektet, som hoppas locka både turister och Mariannelundsbor i sommar. Till sin hjälp har de TCG Nordica och samarbetspartners som är både lokala, kinesiska, nordiska och nationella.

Poesikvällar
KAiM ska söka pengar från Regionförbundet i Eksjö kommun och landsting och eventuellt blir det även en sponsringskampanj för att kunna finansiera sommarens verksamhet.
- Om vi plockar upp en procent av alla personer som åker till Astrid Lindgrens Värld i sommar så är jag nöjd. Men vi hoppas förstås på att många fler kommer att stanna till och titta på konsten, säger Anna Mellergård från KAiM.
Samtidskonst, utställningar, seminarier, workshops, videokonst, poetisk dokumentärfilm, poesikvällar, musik och dansföreställningar... Allt detta ska finnas i Mariannelund i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om