Konstdonation till nytt stationsområde

Det har hänt mycket på Mariannelunds Stationsområde i sommar. Från att ha varit en ganska intetsägande plats har området nu kommenterats vara "Sveriges vackraste station." En av de konstnärer som medverkat i sommarens konstprojekt har donerat ett av sina konstverk.

Anna Mellergård gläds över att stationsomrdet fått konstverket "Den tänkande" donerat.

Anna Mellergård gläds över att stationsomrdet fått konstverket "Den tänkande" donerat.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-08-19 06:36


Susanne Demåne har i sommar deltagit i konstprojektet Visit 14 i Mariannelund.
- Skogsfolket har varit det mest populära konstverket bland besökarna i sommar, berättar Anna Mellergård i Kulturakademin i Mariannelund.
Stationskooperativ M (som förvaltar och vårdar stationens byggnader) köpte en av hennes skulpturer, "Den fångade", vilken skänktes till Mariannelunds Station.

Skänkte konstverk
I helgen donerade i sin tur Susanne Demåne en av sina övriga skulpturer "Den tänkande" till Mariannelunds Station. Tillsammans skapar de både konstverken en fin balans på området.
- Nu får vi hoppas och tro att dessa "skogens väktare" får stå ifred och vakta både skog och järnvägsstation i många år framöver, säger Anna Mellergård.
Under sommaren har betydande förändringar skett på stationsområdet.
Från en trist och bortglömd asfaltsyta till ett kittlande konstverk, där både väntande resenärer och andra kan få tiden att fly, genom att studera alla enskilda detaljer.

Stationsområdet har genomgått en stor förändring. Foto: Anna Mellergård
Stationsområdet har genomgått en stor förändring. Foto: Anna Mellergård
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om