Kontroller ska ske oftare

Migrationsverkets sista besiktningsprotokoll av flyktingbostäderna i Mariannelund är i de flesta fall ett år gamla. Ambitionen är att kontrollerna framöver ska ske en gång i kvartalet. Boendena ska också ha en fastställd standard.

Eksjö/Mariannelund2011-07-13 06:35

Migrationsverket kan inte direkt skryta om att man kontrollerar de lägenheter man hyr speciellt ofta. Protokollen som visar det är långt ifrån färska. De flesta är något år gamla.
- Vi ska göra det tätare men det har vi inte gjort nu, säger Liselott Ingesson Politis, tillförordnad enhetschef på Migrationsverket i Jönköping.
Migrationsverkets ambition är dock att det ska ske oftare.
- Vi vill ha fungerande lägenheter och därför vill vi kontrollera dem oftare. För att fånga upp signalerna är det viktigt vi gör undersökningarna, annars är vi beroende av de asylsökande, säger hon.

Kan ta tid
- Även om vi säger att det är viktigt att de meddelar vad som hänt, så kan det ta tid innan vi får veta det. Det är olika, beroende på kulturer, vad man accepterar.
- Oftast blir de flesta slitagen kring badrum och kök. Våtutrymmen kan vara svåra då man duschar mycket och är flera vuxna.
Hur är standarden på boendena i Mariannelund?
- Det varierar ju. I nyare boenden är det högre standard och fräschare.
Här har vi haft samma lägenheter sedan 2000 och det är klart att det går hårt åt den här sortens av boende. Det är självklart och det är därför vi vill se över dem oftare och förbättra dem som är i dåligt skick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om