Kraftsamling för biblioteket

Eksjö kommun måste åter igen göra tuffa besparingar. Biblioteket i Ingatorp anses vara en - sedan flera år- utpekad besparingsmöjlighet. Men i Ingatorp rasar ortsborna över en ytterligare nedmontering av ortens service och kultur medan Eksjö Stadsbibliotek satsar på nyhet efter nyhet, för att locka inte minst ungdomar till biblioteket.

Eksjö/Mariannelund2009-09-15 06:26

Ingatorps Bibliotek är åter igen i fokus då kommunen ska försöka få rätsida på sin ekonomi.
Under flera år har biblioteket hamnat på tapeten när budgeten ska manglas. Tidigare har man haft ett långtidskontrakt på hyran men nu är lokalen uppsagd till sista december.

Dubbel besparing
Eftersom Nässjö Bibliotek beslutat att spara in sin bokbuss, som även betjänar en stor del av Eksjö kommuns landsbygd, kan slaget mot glesbygden mellan Eksjö och Mariannelund bli dubbel.
Med den beräknande besparingen på biblioteket på 210 000 kronor och bussen blir det en besparing på 400 000 kronor. I personal sparar kommunen in elva timar i veckan.
Ingatorpsborna har lagom till samhällsbyggnadsutskottets sammanträde på onsdag, där budgeten 2010 är en tung ärendepunkt, skickat en skrivelse till kommunen med vassa argument för sitt bibliotek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om