Kraterlandskap av vägbanan

10,6 centimeter djup, nio centimeter djup, 8,5 centimeters djup och meterstora i omkrets. Den som färdas på sträckan mellan Karlstorp och Svenarp undrar allt mer vart vägen tagit vägen?

Vägen mellan Karlstorp och Svenarp är ingen rolig syn, än mindre rolig att köra.

Vägen mellan Karlstorp och Svenarp är ingen rolig syn, än mindre rolig att köra.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-06-21 06:26


Vägsträckan mellan Karlstorp och Svenarp har i flera år varit en ganska guppig historia med sin ojämna beläggning. Det är dock en vindpust jämfört med hur vägen utvecklats efter vårens tjälskott och körningar med timmerlastbilar och skogsmaskiner.

Större och djupare
Redan tidigt i våras fanns stora ytor av hål i beläggningen. Med regn och slitage av fordon har dessa nu gröpats ut rejält. Tar man det inte väldigt försiktigt kan det bli skador på både bil och last. För de som åker motorcykel och inte upptäcker hålorna bakom kurvorna, kan det gå riktigt illa.
- Det ser ut som bombkratrar och det är väldigt lätt att köra sönder bilarna, konstaterar ortsbor.
- Vi kan förstå att de som ansvarar för vägen inte hinner belägga allt som behövs men det borde gå att fylla i grus i hålen, för nu är de väldigt djupa, fortsätter de.
Ansvarig för väghållningen längs med den aktuella vägsträckan är Svevia i Vetlanda. Företaget ansvarar för totalt 104 mil väg. I år har det blivit väldigt många vägskador som man kämpar med att hinna åtgärda.
- Det är extremt mycket vägskador i år, säger Bosse Gustavsson på Svevia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om