Kritik efter missat handledsbrott

Höglandssjukhuset i Eksjö får kritik av Inspektionen för vård och omsorg. Det för att ha missat att en kvinna som fått flera skador i en trafikolycka också hade brutit båtbenet i handleden.

Eksjö/Mariannelund2015-04-07 06:47

Kvinnan klagade flera gånger men förgäves över smärtor i handen. Först efter två månader blev hon opererad, vilket ledde till 13 veckor med gips.
I början av juli 2013 var en kvinna från Höglandet med om en trafikolycka och fördes med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Här opererades hon för en sprucken urinblåsa.
En röntgenundersökning visade att hon hade två frakturer i en fot. En av handlederna röntgades men ingen fraktur kunde konstateras.
Kvinnan låg inlagd på sjukhuset i några dagar och sjukvårdspersonalen såg hur ont kvinnan hade i sin hand. Hon lugnades dock att hon skulle träna upp den.
När hon skulle avlägsna gipset på foten i slutet av månaden påpekade hon på nytt smärtan i handen. Läkaren föreslog då att hon skulle försöka linda den med något. Kvinnan fortsatte därför sin träning av handen men hade mycket ont.
Efter ytterligare tre veckor och utan någon skillnad gav en annan läkare henne en akutremiss till röntgen. Vid denna röntgen kunde det konstateras att båtbenet var brutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om