Kritik mot hur skolor styrs

Efter Skolverkets inspektion i höstas av Eksjös samtliga skolor, får Eksjö kommun stark kritik för sina brister i sin kontroll och styrning av verksamheten. Alla skolor har brister som måste åtgärdas om skollagen ska följas. Och Skolverket ger ingen betänketid. Åtgärderna måste vara gjorda till halvårsskiftet. Verksamheten i barnomsorg och fritidshem bedöms däremot fungera väl.

Eksjö/Mariannelund2007-04-28 04:22

Vid inspektionen träffade Skolverket den politiska ledningen, sektorsledning, personal, föräldrar och elever från barnomsorg upp till vuxenutbildning. Man upptäckte att varje rektorsområde arbetade på olika sätt.
Skolverket anser att ledande politiker och rektorer har dålig kommunikation och skolledningarna är dåliga på att utvärdera och följa upp arbetet i skolan.
Vid inspektionen märktes att Eksjö kommun saknade ett systematiskt kvalitetsarbete och en övergripande uppföljning och utvärdering av verksamheterna gjordes inte.
- Att verksamheterna inom flera områden inte följer författningarna tyder på att kommunen brister i den övergripande kontrollen och styrningen av verksamheterna, menar Ebba Svartz, teamledare för inspektionen.
Under och efter inspektionen har en struktur tagits fram för hur kvalitetsarbetet i Eksjö ska ske.
Flera förändringar har också redan gjorts för att leva upp till skollagen och författningarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om