Krock med lastbil

I går på morgonen krockade en rälsbuss med en timmerlastbil i Vallnäs utanför Mariannelund. Det är ännu oklart varför. - Både ljus- och ljudsignal fungerade och föraren i tåget hade fått klarsignal att åka, säger Viveka Hedbjörk, platschef på Merresor.

I går kolliderade en rälsbuss och en flisbil i Vallnäs. Förarna var ensamma i respektive fordon och tåg. Foto: Janne Strömsten

I går kolliderade en rälsbuss och en flisbil i Vallnäs. Förarna var ensamma i respektive fordon och tåg. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-05-19 04:17

Rälsbussen hade inga passagerare och var på väg från Nässjö till Hultsfred.
Den skulle just passera en bevakad järnvägsövergång vid Vallnäs när föraren i tåget upptäckte flislastbilen som var på väg över. Rälsbussen träffade flislastbilens bakände. Vid tillfället ska flislastbilen enligt uppgift stått still på spåret. Krocken blev så kraftig att tåget spårade ur.
- Järnvägsövergången var bevakad, men hade inte bommar. Däremot har vi kontrollerat ljus- och ljudsignal som fanns på platsen. Dessa ska ha fungerat, berättar Viveka Hedbjörk på Merresor.
Föraren i tåget ska ha fått klarsignal att åka och ännu är det oklart varför olyckan inträffade.
Men som vid alla sådana här typer av olyckor kommer det göras en utredning för att ta reda på vad det egentligen är som har gått fel.
Den ensamma föraren i timmerlastbilen och föraren i tåget chockades, men ingen av dem skadades.
- Ingen av dem behövde uppsöka sjukhus, säger vakthavande befäl i Jönköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om