Krockade med fyra Vimmerbybor i vintras

Med 1,69 promille i blodet satte sig mannen bakom ratten. den vingliga bilfärden fick ett tragiskt slut på riksväg 40 utanför Eksjö när han frontalkrockade med ett mötande fordon. I den bilen satt fyra personer, hemmahörande i Vimmerby, som alla ådrog sig allvarliga skador.

Här, på vänster sida bakom föraren, satt den Vimmerbybo som blev svårast skadad i krocken.

Här, på vänster sida bakom föraren, satt den Vimmerbybo som blev svårast skadad i krocken.

Foto: Privat

Eksjö/Mariannelund2016-04-20 11:50

Nu får händelsen sitt rättsliga efterspel när föraren åtalas för grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada, grovt brott och olovlig körning.

Det var den 20 december 2015 som mannen satte sig bakom ratten efter att ha druckit så pass mycket alkohol att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,69 promille.

På riksväg 40 utanför Eksjö gick färden vingligt och bilen kom till slut över på fel sida av vägen. En annan bil kom körandes från andra hållet och frontalkrocken var ett faktum. I den mötande bilen färdades fyra personer. Alla blev allvarligt skadade, varav en till en början livshotande.

Enligt åtalet från Eksjö tingsrätt fick en av dem frakturer i bäcken, blygdben, halskotor och fot, samt smärtor i axel. En annan i den mötande bilen fick skador i magen med omfattande blödning i buken och syrebrist i tunntarmen som följd.

En tredje fick hjärnskakning och smärtor i rygg, arm och ben. Den fjärde personen ådrog sig en vadbensfraktur och smärtor i arm, hand, rygg och nacke.

Den åtalade föraren, som är medborgare i Bulgarien, erkänner grovt rattfylleri och olovlig körning men förnekar vållande till kroppsskada.

LÄS ÄVEN: Skadades livshotande i bilolycka – i dag skrivs 18-åringen ut från sjukhuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om