Krogpersonal ska utbildas för att upptäcka knark

I helgen kommer nattsuddare i Eksjö få del av den riksomfattande kampanjen "Krogar mot knark". Totalt medverkar 150 krogar i kampanjen där Eksjö stadshotells pub är en.

Eksjö/Mariannelund2009-10-23 06:21

Med bland annat godis med emblemet som symboliserar Krogar mot knark, kommer den här helgen uppskattningvis 500 kroggäster i Eksjö, att informeras om att krögare, polis och kommun nu gemensamt arbetar mot narkotika på krogen.
Det nationella nätverket inleddes med att förra regeringen gjorde en satsning mot knarkfaran i landets tre största städer.
Mobiliseringen har utvecklats och Folkhälsoinstitutet har gett klartecken att fortsätta arbetet, som går under namnet "Krogar mot knark".

Liten kommun
Totalt deltar 21 kommuner i den första riksomfattande kampanjen. Eksjö är ensam kommun i Småland jämte Kalmar och tillhör de minsta kommunerna. Eksjö har inte några extremt stora knarkproblem och inget tyder på att det är utbrett på krogarna. Men man vill ändå gå med och ta avstånd från droger. Man uppfyllde vid ansökan dessutom de kriterier som behövdes.
- Vi har inte de problem som Krogar mot knark på större orter har. Eksjö är en liten "trevlig" stad men det betyder inte att det ändå finns knark här, menar Anneli Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om