Kungen firade med Olsbergs

Företaget Olsbergs ägare Göran Henriksson har som många vet ett eget rallyteam. Något som passade bra när motorintresserade kung Carl XVI Gustaf kom på besök på torsdagen. Hans Majestät var hedersgäst när företaget fyllde 100 år. Som en gåva tillbaka skänkte företaget 100 000 kronor till Victorias fond.

Christina Henriksson överlämnar en donation till kronprinsessans Victorias minnesfond.

Christina Henriksson överlämnar en donation till kronprinsessans Victorias minnesfond.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-10-13 06:49

Företaget Olsbergs startades som ett gjuteri i Bruzaholm för 100 år sedan av Göran Henrikssons farfarsfar. Sedan dess har företaget gått i arv. Efter att Göran tog över företaget 1960 som nyutbildad gjuteriingenjör har det genomgått en makalös utveckling. Från att ha varit ett vanligt gjuteri svängde det genom Henrikssons försorg över till att ägna sig åt ventilämnen. Idag görs avancerade hydrauliska styrsystem för lastbilar och skogsmaskiner som styrs via radiokommunikation. Allt från gjuteri till elektronik görs i den egna verksamheten som finns i Bruzaholm, Eksjö och Vallentuna.
Kristallkronor
När man kliver in i lokalerna i Eksjö fästs automatiskt blickarna i taket.
- Få vet vad vi gör men väldigt många känner till kristallkronorna, säger Christina Henriksson, vice vd.
Inspirerad av spegelsalen i Versailles gjorde Göran Henriksson det som han kanske är helt ensam om att ha gjort. I stället för tråkiga lysrör, satte han kristallkronor i taket i industrilokalerna. Lägg sedan till lite gröna växter, konst på väggarna och någon motorcykel.
När nu företaget skulle fylla 100 år ville ledningen fira stort och kungen bjöds in.
Och kungen kom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om