Kurser i ladugård?

En vacker miljö för Vedic Artkurser, ateljé, julmarknader. Ja, helt enkelt en kulturell samlingsplats. Det förelås nu skapas av den gamla ladugården mellan herrgården och Bobinen i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2007-10-11 07:02

Ladugården står som ett minnesmärke över en tid som flytt. Borta är korna, kalvarna och arbetshästen. Båsen och vattenhoarna är kvar och skapar nostalgiska tankar.
Men samtidigt håller den tomma ladugården på att förfalla allt mer. Fönsterrutor har krossats av okynne längs med den lilla grusvägen och den bastanta dörren in till ladugården håller numera på att ge medsig med karm och allt. Renoveringsbehovet börjar helt klart bli påtagligt.

Nya möjligheter
För den med ideér skapar miljön intill Bruzaån samt den invändiga ladugårdsmiljön oanade möjligheter, där nytänkande kan förenas med byggnadens historia. Och det är just det som nu skett.
Maggis Larsson Alldén har under sina år i Mariannelund passerat byggnaden med jämna mellanrum och hon har för varje gång sett allt fler möjligheter.
- Miljön vid Herrgårdsparken borde tas tillvara mer än det görs idag, säger hon och tänker inte minst på ladugården:
- Det är dags att bestämma sig. Antingen måste man renovera eller riva den. Att riva den lär kosta minst en kvarts miljon och det är inget billigt alternativ, säger hon.
I stället föreslår hon att man renoverar den till vad som kan sägas bli ett kulturhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om