Kvillsfors skola flaggar för grönt

I går hissade barnen på Kvillsfors dagis- och förskola Grön Flagg för ett väl genomfört arbete gällande hållbar utveckling. Kvillsfors skola är nu en av 2 500 skolor i Sverige som tilldelats denna certifiering.

Eksjö/Mariannelund2012-11-28 07:28

- Vi började jobba med Grön Flagg förra året och barnen har tyckt att det har varit jättekul att få jobba med projektet, säger Carina Helgesson.
Projektet började med att barnen fick lära sig lite om kretsloppet, kompostering- och sorteringsarbete.
Personalen och barnen har varit ute i ur och skur för att se hur saker och ting förhåller sig i naturen.
- Vi har bland annat grävt ner en planka i jorden, för att barnen ska få se hur själva förmultningen går till. Vi komposterar allt som vi slänger ifrån köket, säger Carina Helgesson.

Återvinner
Alla barn är väl medvetna om vart och hur man ska ta hand om de olika avfallen.
Barnen har varit på studiebesök på Flishults återvinningscentral och de har också varit inne på ICA Maxi i Vetlanda för att se vart pantburkarna tar vägen när de försvinner in i hålet.
- Vi fick se vad som händer med burken på andra sidan, säger hon.
Och varje gång sorteringsutrymmet på förskolan blir fullt så går man ner till återvinningsplatsen i Kvillsfors för att lämna skräpet där de ska vara.
- Vi har sorterat allt från ursköljda mjölkkartonger till plåtburkar. Vi har även byggt upp en mask- och gråsuggor-odling som är mycket omtyckt bland barnen, säger Johanna Haraldsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om