Kvinna hittades i Skurugata efter tio timmar

En 50-årig kvinna från Nässjö kommun försvann vid en promenad i Skurugata i lördags eftermiddag. Först efter midnatt hittades hon välbehållen.

Eksjö/Mariannelund2012-08-06 06:32

Det blev stor dramatik kring Skurugata i lördags kväll och natten till igår söndag.
En 50-årig kvinna från Nässjö kommun var ute och vandrade i gatan med sin syster och några barn. Det var eftermiddag och på väg tillbaka till parkeringsplatsen vid Skuruhatt kom kvinnan bort från de övriga i sällskapet.

Kring ett kärr
Det är oklart hur försvinnandet exakt gick till men enligt uppgifter från polisen skulle sällskapet upp tillbaka från skuran till parkeringsplatsen och kvinnan valde en annan väg än de andra. Detta ska ha skett vid ett kärr. Vilket kärr är oklart men i södra änden av Skurugata finns en våtmark med flera stigar runt om kring sig.
Det övriga sällskapet nådde upp till parkeringsplatsen men fick inte tag på Nässjökvinnan som inte bar på någon mobiltelefon (mobiltäckningen i området är i vilket fall som helst mycket dålig).
Beroende på olika källor var klockan när kvinnan försvann antingen cirka halv fem på eftermiddagen eller halv sex på kvällen.
Kvinnans anhöriga började söka efter henne. Utan resultat. Vid halv åtta på kvällen larmade de polis som satte in ett stort sökpådrag.
Kvinnan hittades vid kvart i två på natten välbehållen. Hon var frusen och blöt men annars vid gott mod. Hon befann sig då cirka 800 meter från platsen där hon försvunnit. Hon satt på en höjd av något slag och hade hållit sig stilla för att spara på sina krafter.
Kvinnan måste inte föras till sjukhus utan fick torra kläder och kunde komma hem till sina anhöriga direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om