Kvinna körde bil kraftigt berusad – döms till samhällstjänst

En kvinna från Eksjö kommun uppger att hon inte minns något nämnvärt av bilfärden eller besöket i butiken. Kanske inte så underligt alkoholhalten i blodet var 1,84 promille.

Eksjö/Mariannelund2017-02-14 17:04

Nu döms kvinnan som är i 55-årsåldern för grovt rattfylleri till samhällstjänst i 40 timmar. Det motsvarar en månads fängelse, i detta fall rätten hade valt den påföljden.

Bilfärden kvinnan döms för ägde rum på Öland i september 2015. På parkeringsplatsen vid en butik i Färjestaden körde hon och köpte cigaretter och tolv öl.

På parkeringen talade hon med ett par och sa bland annat själv att hon inte var i tillstånd att köra bil. Paret uppfattade också henne som märkbart berusad: de vittnar i rätten även om att hon var ensam i bilen både när hon kom dit och när hon åkte därifrån.

Kvinnan har inledningsvis förnekat brott, hon har under förhör bland annat angivet att hon skulle ha druckit i efterhand. Den förklaringen ratas av Rättsmedicinalverket som menar att det inte är möjligt i det här fallet. Tingsrätten dömer henne därför för grovt rattfylleri till samhällstjänst i 40 timmer. Utöver det ska hon också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om