Kvinnans uppgifter är bästa beviset

Den ms-sjuka kvinnans egna uppgifter väger tyngst när det gäller bevisningen mot Bruzaholmsmannen. Det säger kammaråklagare Klas Lorefors. - Om mannen döms är det troligt att han kan få fängelse i tre-fyra år, säger han.

Dörren till campingstugan såg ut så här när Polisen kom dit. Men mannen påstår att kvinnan inte var inlåst. Foto: Polisen.

Dörren till campingstugan såg ut så här när Polisen kom dit. Men mannen påstår att kvinnan inte var inlåst. Foto: Polisen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-10-17 06:07


Kvinnans uppgifter, den tekniska undersökningen plus de vittnen som kan styrka att de sett kvinnan utomhus väldigt lite, kan bli det som fäller den 58-årige mannen från Bruzaholm.
- Vi har bevis för att kvinnan inte kunde ta sig ut på egen hand när hon satt inne i stugan. Om dörren smälldes igen utifrån gick det inte öppna från insidan. Det är ett bevis för att kvinnan kan ha stängts in, säger Klas Lorefors.
Kvinnans egna uppgifter väger tyngst både när det gäller olaga frihetsberövande och misshandel.
Vittnen som iakttagit att kvinnan misshandlats och rättsintyg tyder också på att mannen använt våld mot henne. Rättsintyget styrker det faktum att kvinnan hade en blåtira på vänster öga när Polisen hittade henne och detta har troligtvis orsakats av ett slag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om