Kvinnlig förare hade 2,57 promille i blodet

Bilfärden gick vingligt och det var kanske inte så konstigt. Den kvinnliga föraren hade festat hela natten och fortsatt under förmiddagen. Promillehalten visade 2,57 när hon stoppades av polis.

Kvinnan drack på en fest och fortsatte dricka nästa dag innan hon satte sig i bilen och körde iväg. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Kvinnan drack på en fest och fortsatte dricka nästa dag innan hon satte sig i bilen och körde iväg. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-01-16 07:28
Mariannelundskvinnan som är i 50-årsåldern hade en sommardag i juli 2016 varit på en fest kvällen innan. På festen drack hon och det fortsatte hon med på morgonen och förmiddagen.
Därefter satte hon sig i bilen och körde.
Färden blev nu inte så trafiksäker. Kvinnan körde vingligt på vägen och lagens långa arm hann ifatt. Polis stoppade henne vid lunchtid på en central väg i Bruzaholm.
Provtagningen visade att kvinnan var rejält onykter och gränsen för grov rattfylla, vilket är 1,0 promille, slogs med hästlängder. Kvinnan hade 2,57 promille alkohol i blodet.
Själv gjorde hon den analysen att promillehalten påverkades av att hon inte sovit utan var trött och att hon inte heller ätit.
Eftersom det gått ett och ett halvt år sedan händelsen inträffat tills det nu blev tingsrättsförhandling, ifrågasatte försvaret påföljden som vid ett sådant brott är fängelse.
Eksjö Tingsrätt ansåg dock inte att det är ovanligt lång tid för att lagföras, att det ska påverka och ändra påföljden.
Kvinnan från Mariannelund döms därmed till två månaders fängelse.
Hon ska även betala en del av rättegångskostnaden, vilket fastställdes till 5 000 kronor, för provtagning samt en avgift till brottsofferfonden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om