Kvinnokurs fulltecknad varje år

Med bara ett par års undantag har Mireille Aldebjer deltagit i folkhögskolans kvinnokurs varje år sedan 1977. Kursen är mäkta populär och är fullbokad varje år. I år har 55 kvinnor från olika delar av landet deltagit och fått ny energi och inspiration, i sitt fortsatta arbete att hjälpa andra.

Kvinnokursen i Mariannelund är så populär att man inte kan ta emot alla som anmäler sig.

Kvinnokursen i Mariannelund är så populär att man inte kan ta emot alla som anmäler sig.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-04-24 06:35


Under tre dagar den här veckan har det varit en kvinnokurs på Mariannelunds Folkhögskola.
Kvinnokursen, som snart firar 40-årsjubileum, startades redan 1977. Då riktade sig kursen till pastorsfruar, varav flera satt i styrelser eller var missionärer.
Kursen blev ett forum för att hämta styrka i deras fortsatta engagemang och arbete.
Numera är kursen öppen för vem som vill. Många av deltagarna jobbar, nu som då, mycket ideellt och ställer upp för andra som har det svårt.
- Kursen ger tips och råd och" redskap" i det fortsatta arbetet. Vi har föreläsare med olika teman. Ett genomgående tema i år är "hälsa, ande, själ och kropp" och hur vi håller oss friska inte bara i kroppen, förklarar Lena Nilsson, som tillsammans med Rebecca Berner leder kursen.
- Det kan handla om vad det finns för problem hos människor vi möter, hur vi orkar och var gränsen går för oss själva och när vi måste lotsa personen vidare föratt få hjälp, förklarar de.
- Ibland kan man må dåligt och tro att man är ensam att må så. Det har blivit en del tårar när man hört deltagarna berätta vad de varit med om. Men det är också skratt och glädje och man stöttar varandra på olika vis, vilket ger en styrka i den fortsatta vardagen eller i arbetet, beskriver de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om