Kvinnomisshandlare eller kärleksfull sambo?

För tio månader sedan fick Polisen in en anmälan om att en ms-sjuk kvinna i Bruzaholm misshandlats av sin man. Men det var inte förrän i förra veckan som de tog tag i saken. Enligt uppgifter till Polisen kan kvinnan ha hållits inlåst i en campingstuga i så lång tid som nio år.

Så här bodde den ms-sjuka kvinnan och den nu häktade sambon. Bilden är tagen i campingstugan som ligger intill den paret bodde i, men de var i stort sett likadant möblerade när paret flyttade in 1999.

Så här bodde den ms-sjuka kvinnan och den nu häktade sambon. Bilden är tagen i campingstugan som ligger intill den paret bodde i, men de var i stort sett likadant möblerade när paret flyttade in 1999.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-09-08 06:11


Mannen, som nu sitter häktad för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande, kom till Bruzaholm 1999 tillsammans med den ms-sjuka kvinnan. De tog kontakt med Siwert Arréhn, som hyr ut campingstugor på Wäduren. Han tog emot dem med öppna armar utan att ana vad som väntade.
Till en början var paret sociala och pratade mycket med både stuguthyraren och andra Bruzaholmsbor. Men med tiden drog de sig undan mer och mer och hyran betalade de inte heller som de skulle.
- Jag fick några småsummor ibland, men oftast fick jag ingenting. Jag ville att de skulle flytta, eftersom de inte betalade. Men jag kunde inte vräka dem för de hade en hållhake på mig, berättar Siwert Arréhn.

Blev avundsjuk
När stuguthyraren engagerade sig i en flyktingfamilj blev den häktade mannen avundsjuk för att inte längre han var den som fick all Siwert Arréhns uppmärksamhet.
- Han ville vara kung på stället. Han blev vansinnig och hotade med att se till att flyktingfamiljen skickades tillbaka till sitt hemland. Jag har via andra även hört att han ska ha hotat att döda mig, berättar stuguthyraren.
Det var mycket på grund av oro för den ms-sjuka kvinnan som Siwert Arréhn inte gick till Kronofogden med ärendet. Han oroade sig för var hon skulle ta vägen. Paret ska ha sagt till Siwert Arréhn att kvinnan var förföljd av sin familj, att hon gömde sig för dem och att de väntade på att hon skulle få skyddad identitet. Till sin hyresvärd sa de att det var på grund av detta som de inte hade råd att betala hyran och Siwert Arréhn hade inte hjärta att kasta ut dem på gatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om