"Lägg avgift på alla samtal"

Lägg en avgift på all telekommunikation för att finansiera en modernisering av den infrastruktur på landsbygden som marknaden inte vill kännas vid. Det föreslår Alf Tagesson som uppmärksammat problemet under en längre tid. Han välkomnar den landsomfattande debatt som nu blossat upp.

Eksjö/Mariannelund2013-03-28 05:06

Allt mer tjänster kan göras och förutsätts göras på mobiltelefoner och dator. Olika verksamheter tar för givet att allmänheten har tillgång till olika teknik.
Men landsbygden halkar efter i det som städerna förutsätter finns. I dag kan många på landsbygden runt om i Sverige inte använda sin mobiltelefon eller internet. Telia monterar ner den fasta telefonin och usel mobiltäckning gör att vare sig polis, räddningstjänst eller ambulans kan larmas på vissa håll.

Motionerar
Alf Tagesson i Karlstorp har i många år kämpat för en bättre infrastruktur på landsbygden och han anser att det är dags för politikerna på högre nivå att reagera. Han lämnade nyligen en motion till Centerdistriktet och yrkar på att den går vidare till riksstämman.
Lokalt har även Mariannelunds LRF och Ingatorps LRF lyft frågan vid sina årsmöten och skickat motioner till högre ort. LRF anser man att täckningen idag är sämre än vad den var för 20 år sedan då mobiltelefonerna började användas.
Samma fråga har nu lyfts nationellt och uppmärksammats i riksmedia, där olika parter kräver att inte bara storstäderna ska ha möjlighet att ringa och känna en trygghet att kunna larma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om