Läkare missade blödning - patient dog

En äldre man sökte för sina besvär på Höglanddsjukhuset och uppgav bland annat att han mådde illa. Två dagar senare kom han åter igen till sjukhuset, då med ambulans men skickades hem med behandling för magsår. Mannen dog två dagar senare då läkaren missat att han hade en blödande tarm.

Eksjö/Mariannelund2010-07-01 06:23

Patienten sökte vård efter en längre tids besvär då han inte hade någon aptit. Mannen hade inte gått ner i vikt men känt ett tryck på bröstkorgen. Undersökningen visade ingenting och mannen remitterades för ultraljud av bukorganen samt återbesök. Vid återbesöket uppgav mannen att han mådde illa och läkaren skrev ut läkemedel mot illamående.
Två dagar senare kom mannen in akut med ambulans. Han hade haft smärta i vänster sida av kroppen och inte kunnat äta på en vecka. Han hade kräkts efter en måltid men hade ingen halsbränna eller sura uppstötningar men hade haft blod i avföringen och ett blodvärde på 113g/liter.
Undersökningen tydde på att symtomen inte berodde på någon hjärtåkomma utan läkaren bedömde då att mannen kunde ha magsår. Han remitterades till att få sin magsäck undersökt med kamera inom tre dagar och fick under tiden medicin mot magsår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om