Läkaren såldes för 1,95 miljoner

Fastigheten Läkaren 1 såldes för 1,95 miljoner kronor på exekutiv auktion igår. Priset ligger 250 000 kronor under marknadsvärdet och över två miljoner lägre än skulderna på huset. Bruzahems vd Markus Kyllenbeck lade näst högsta budet.

Eksjö/Mariannelund2011-10-21 06:31

Omkring 30 spekulanter fanns på plats på Skandiabiografen på Drottninggatan i Stockholm. Bland dem Mariannelunds fastighetskung Markus Kyllenbeck, vd för Bruzahem.
Därtill fanns ett antal spekulanter med på telefon via Kronofogdens lokalkontor, bland andra Jönköping, Vetlanda, Växjö och Kalmar.

Ändrat intresse
Intresset för Läkaren 1 var åtminstone på förhand lågt. Ingen kom till visningen av fastigheten. På den exekutiva auktionen såg det annorlunda ut.
Markus Kyllenbeck öppnade budgivningen på Läkaren 1 med ett bud på 300 000 kronor. Ytterligare tre spekulanter (i Skövde, Jönköping och på plats i Stockholm) var med på budgivningen som gick lite trögt till en början men som satte fart när priset gick över dryga miljonen. Markus Kyllenbeck var med upp till 1,9 miljoner kronor.
Budgivningen vanns istället av 54-åriga Sharkiya Andersson som var med på telefon från Skövde.
Hon bor i Hjo och driver ett jordbruk och ett företag med detaljhandel med drivmedel. Företaget omsätter mindre än en miljon om året.

Inte sannolikt
Det beräknade marknadsvärdet på Mariannelundsfastigheten låg på 2,2 miljoner kronor. Priset på
1,95 miljoner kronor godtogs trots det.
- Vi anser det inte vara sannolikt att få en avsevärt större köpeskilling på annat sätt, menade Kronofogdens företrädare.
Därmed gick Läkaren 1 för en mycket högre summa än vad flera bedömare räknat med. Till exempel menar fastighetsveteranen Folke Pettersson att Läkaren i själva verket bara är värt omkring en miljon kronor.
De som köpte en fastighet vid auktionen var tvungna att omgående lägga en handpenning. Men nästan tre timmar efteråt hade denna fortfarande inte dykt upp för fastigheten i Mariannelund.
Det var därför in i det sista osäkert om auktionen skulle ogiltighetsförklaras och om fastigheten skulle ropas ut vid ett annat tillfälle. När pengarna fortfarande inte kommit in vid halv ett sattes deadline till klockan halv två samma dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om