Landsbygden är viktig för länsstyrelsen

Marie Brask på Emilkontoret arbetar för att landsbygden ska leva. På torsdagen besökte Lars Sandberg från Länsstyrelsen Marie och Mariannelund. Som chef för landsbygdsavdelningen ansvarar Lars för att landsbygden ska frodas och utvecklas.

Lars Sandberg och Marie Brask.

Lars Sandberg och Marie Brask.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-02-24 07:31

Lars Sandberg som är agronom i botten har tidigare arbetat tolv år på Jordbruksverket och sedan 2000 jobbar han på Jönköpings Länsstyrelse.
Nu stödjer länsstyrelsen Marie Brasks projekt om att utveckla landsbygden. 2004 gjorde hon en förstudie för att ta reda på vilka förutsättningar det finns för att utveckla upplevelseturismen här i gränstrakterna.
Nu är projektet inne i en som Marie kallar det en inspirationsfas, för det handlar mycket om att våga satsa.
- Efter förstudien vet vi att det finns mängder med bra idéer här omkring.
Men när folk inte vet vad som krävs för att till exempel få servera ostkaka i trädgården, eller låta turister plocka sina egna ägg och baka en sockerkaka med dem, blir det svårt att genomföra det.
Under våren ordnar därför Marie med föreläsningar som inte bara ska inspirera folk att våga satsa, men även förklarar vad som gäller. För det är viktigt att regler följs när det till exempel handlar om hygien och livsmedelshantering.
I maj är det här projektet slut, men Marie hoppas att de ska kunna fortsätta arbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om