Landshövding på besök

Landshövdingen Lars Engqvist gjorde ingen hemlighet av att han blev imponerade av Eksjö kommuns samarbete med andra kommuner. Att arbetslösheten är låg och sysselsättningen ökar såg han också som positivt. - Eksjö är en kommun som det går mycket bra för, sa han.

Lars Engqvist besökte Eksjö i onsdags eftermiddag. Foto: Rebecca Carlsson

Lars Engqvist besökte Eksjö i onsdags eftermiddag. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-11-02 07:37

Länsstyrelsen är just nu ute på en turné i Jönköpings län där de besöker samtliga kommuner för att se hur de ser ut och hur det går för dem. Men syftet är också att lära känna representanterna från kommunerna bättre.
- Jag är fascinerad över att det går så bra när det gäller sysselsättningen och nya jobb i länet. De flesta företag expanderar och det ser jag som en positiv utveckling, sa landshövding Lars Engqvist.
Han poängterade att det är viktigt för Eksjö kommun att det finns jobb då befolkningen minskar. Under länsstyrelsens besök i Eksjö pratades det bland annat om att det måste vara bra standard på järnvägen som går från Eksjö till Nässjö och Jönköping. Samma sak gäller vägarna och då får inte vägen till Västervik glömmas bort.
När det gäller regiontillhörighet tyckte Lars Engqvist det var ointressant. För honom var det viktigaste att närliggande kommuner samarbetade och en ny region trodde han snarare kunde skapa nya gränser.
- Det spelar egentligen ingen roll vart gränserna dras, det viktigaste är att samarbetet fungerar både mellan olika kommuner och olika län.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om