Landshövdingar ställer krav på regeringen

Låt ROT-avdragen även gälla för nyproduktion av småhus! Ge stöd åt upprustning av miljonprogramområdena! Starta ett nationellt forskningsprogram för den träbearbetande industrin! Det är krav som landshövdingarna och regionförbundens ordförande i Jönköpings, Kalmar och Kronobergs län överlämnade till regeringen på måndagen.

Eksjö/Mariannelund2009-01-20 07:23

De regionala varselsamordnarna i Småland, som utsetts av regeringen, är landshövdingarna och ordförandena i regionförbunden. För Jönköpings del handlar det därför om Lars Engqvist och Göran Lindell.
Kalmar län representeras av Sven Lindgren och Leif Larsson och Kronobergs län av Kristina Alsér och Marie-Louise Hilmersson.

ROT-avdrag utvecklas
Näringsdepartementet hade på måndagen kallat dem till ett möte.
Vid mötet överlämnades ett brev där varselsamordnarna kräver att regeringen tar ansvar för tränäringen och att man gör det nu. Omedelbara åtgärder krävs för att möta de många varsel som industrin lagt.
I sitt brev till regeringen framhåller Lars Engqvist och Göran Lindell i sällskap med sina småländska kollegor krav på åtgärder.
Man framhåller särskilt behovet på två områden.
Det ena handlar om att utvidga det föreslagna ROT-avdraget till att under en begränsad tid också gälla nyproduktion av småhus. Man föreslår en tid på ett år.
- Det skulle vara en välkommen och tydlig stimulans för småhusindustrin om skatterereduktionen för arbetskostnaderna inte enbart gäller om- och tillbyggnader utan även nyproduktion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om