Landshövdingen besökte östra länsdelen

Landshövding Minoo Akhtarzand gjorde på torsdagen en avstickare till Mariannelund och Hjältevad där olika verksamheter besågs.

Anders Gustafsson, Minoo Akhtarzand, Lennart Bogren, Tomas Erazim på AktivtCentrum.

Anders Gustafsson, Minoo Akhtarzand, Lennart Bogren, Tomas Erazim på AktivtCentrum.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-06-01 06:14


Minoo Akhtarzand har varit landshövding i Jönköpings län sedan hösten 2010. I går eftermiddag besökte hon Mariannelund för första gången sedan hon tillträdde sin tjänst. Det skedde i sällskap med kommunfullmäktiges ordförande och kommunalråden i kommunen.
- Jag brinner lika mycket för Mariannelund som för Jönköping, konstaterade hon vid besöket.
Förmiddagen inleddes med ett besök på Träcentrum i Nässjö varefter färden styrdes till Mariannelund där lunch inledde.

Intresserad
I samband med lunchen presenterade projektledare Anna Mellergård arbetet med de satsningar kring barnfilm och Barnfilmbyn som görs i Mariannelund.
- För mig var det här en nyhet men det är helt fantatstiskt och en väldigt bra samverkan. Vilket lyft det skulle bli för Mariannelund men också för regionen, säger hon.
Bakom projektet står Emilkraften. Robert Glader, vikarierande verksamhetschef på Emilkraften, presenterade medborgarkontoret och dess verksamhet och service.
En trappa ner visade Birgitta Johansson och Migrationsverket Mats Wredenberg den öppna verksamheten som startats för asylsökande och andra intresserade.
Här tog landshövdingen också tillfället att prata persiska med några av de församlade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om