Landshövdingen kommer till Kråkshult

Byvandring, Kråkshultsfilmerna, sommarresa, Kråkshultsdagen, föreläsningar och berättarkväll. Men också ett besök av landshövdingen som ska föreläsa om sitt liv. Det är några av kommande aktiviteter i Kråkshult.

Eksjö/Mariannelund2015-06-26 07:15


Kråkshults hembygsförening brukar varje år sammanställa socknens planerade evenemang i ett evenemangsblad.
Detta har nu kommit ut och sträcker sig ett halvår framåt.
Närmast på tur står en utflykt till Kvill i Kråkshult på söndag. Samling sker vid Allégården för gemensam färd till Kvill. Kvill var tidigare ett centrum för många industrier och hade ett pensionat med en vacker park. Hembygdsföreningen ska berätta mer om denna storhetstid och deltagarna erbjuds även vandra i parken. Deltagarna uppmanas ta med kaffekorg.
Kråkshultsfilmerna, som är två till antalet, visar ett Kråkshult för inte så länge sedan men ändå en svunnen epok. Filmerna, där den första spelades in 1955, skildrar vardagslivet i socknen och många olika sysslor.
Filmerna visas varje år men trots det är de lika populära varje år. Den första filmen visas den 10 juli och den andra fredagen därpå.
Två dagar senare är det dags för Kråkshultsdagen på festplatsen med repslagning, veteranbilar, loppis och servering. För underhållningen står en tysk ungdomsorkester.
Musik i sommartid hålls i kyrkan i slutat av juli där familjerna Zimowski står för det musikaliska.
Senare under hösten är tre Musik vid helgsmål inplanerade i kyrkan.
I början av september har hembygdsförbundet förlagt sin sommarresa till Eksjö kommun. Bruzaholms bruksmuseum, Ingatorps kyrka och tiondebod, Eksjö Museum och Krusagården besöks.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om