Länssalong på Eksjö museum

Vartannat år har Jönköpings läns konstförening en Länssalong på Länsmuseet i Jönköping, för konstnärer med anknytning till länet. I år gick frågan vidare till Eksjö museum som genast tackade ja till erbjudandet. 25 utvalda konstnärer av 100 sökande, kommer fram till februari visa upp sina verk. Därefter kommer årets hedersomnämnda konstnär Lena Möller få en egen utställning.

Hedersomnämnandet gick till konstnären Lena Möller som var den enda som fick alla sina tre konstverk antagna till utställningen.

Hedersomnämnandet gick till konstnären Lena Möller som var den enda som fick alla sina tre konstverk antagna till utställningen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-12-24 05:06


Länssalong är en utställning där länsanknutna konstnärer har en chans att ställa ut sina verk tillsammans. Det har sedan starten alltid arrangerats av Jönköpings läns konstförening tillsammans med Jönköpings läns museum, där de utvalda verken har ställts ut.
Detta år fick Eksjö museum förfrågan om att anordna årets Länssalong, vilket man genast tackade ja till berättar Pia Löfgren från Eksjö museum.
Med över 100 sökande konstnärer och 300 bidrag, var det ingen lätt match för juryn som bestod av Elna Svenle, konsthallschef på Vandalorum, konstnären Ann Böttcher från Malmö och Leif Runström från Jönköpings Läns Konstförening.
Med olika uttryckssätt och fritt tema, var det en bred samling av konstverk. Tills i november hade man chansen att skicka in foton på tre egna verk man ville delta med.
Dessa skulle dessutom gärna ha en sammankoppling till varandra. Turligt nog, var jurymedlemmarna helt överens om alla verk som hänger där idag.
- Varje verk är så olikt det andra, så det är viktigt man inte låser sig fast vid vad som passar bäst till utställningen. Utan inriktar sig på konstnären och dennes kvalité, berättar Leif Runström från juryn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om