Leiabs utbyggnad tar form – ökat med 50 personer på ett par år

Utbyggnaden av Leiab fönsterfabriks nya byggnad är igång för fullt. Till våren anställs de första 10-20 personerna i den första etappen av utökningen av verksamheten.

Huset som ska hjälpa verksamheten att växa tar form. Foto: Leiab

Huset som ska hjälpa verksamheten att växa tar form. Foto: Leiab

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-06-09 10:00

Leiab fönsters nya byggnad börjar ta form. Takstolar och väggar är på plats varvid det senaste arbetet har handlat om att lägga tak.

I oktober planeras byggnaden vara klar för inflyttning.
–Därefter kommer vi att installera ett nytt modernt måleri i den nya byggmaden, säger vd Johan Johansson.
Byggmarknaden är för närvarande stark och Johan Johansson kan konstatera att efterfrågan på fönster är stor.
– Det är viktigt för oss att så snabbt som möjligt kunna öka kapaciteten för att leveranstiderna ska kunna kortas, säger han.

Under nästa vår planerar företaget att börja med aktiviteter för att anställa tio till 20 personer i den första etappen av utökningen av kapaciteten.
– Om den starka byggkonjunkturen håller i sig har vi troligtvis ökat med minst 50 personer inom ett par år, tror han.

Strax efter Leiab meddelade att man tänkte storsatsa och nyanställa många kom chockbeskedet från grannföretaget Söderhamn Eriksson, som tänkte det motsatta. Söderhamn Eriksson meddelande att man visserligen tänkte utvidga och investera men inte längre i Mariannelund.

– Det är inte så många från grannföretaget Söderhamn Eriksson som har hört av sig än så länge. Av de fåtal som har hört av sig har vi anställt två personer som kommer att börja efter semestern, säger Johan Johansson.
De flesta fönster som tillverkas på Leiab i Mariannelund hamnar i storstäder som Stockholm och London, som är en stor marknad för företaget.

– Det känns extra roligt att vi ibland även kan leverera fönster på hemmaplan, säger han och tänker bland på ett av de senaste projekten. Det handlar om cirka 40 fönster som levererats till Filmbyn i Mariannelund. Det innebar en leveranssträcka på 500 meter från fabriken.

I den nya byggnaden ska ett måleri installeras. Foto: Leiab
I den nya byggnaden ska ett måleri installeras. Foto: Leiab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om