Levde på hennes pension

En gång i tiden hade hon en egen lägenhet med egna ägodelar och pengar hon själv fick ha hand om. Detta förändrades när den ms-sjuka kvinnan träffade den man som nu har åtalats för bland annat olaga frihetsberövande. Detta är kvinnans egna ord, byggt på vad hon har sagt i polisförhören.

Här bodde kvinnan i många år.

Här bodde kvinnan i många år.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-10-15 06:08


Den ms-sjuka kvinnan växte upp på en ort utanför Västervik, men kunde inte bo kvar där då det var för långt till sjukhuset. 1968 fick hon veta att hon hade ms. På grund av sin ms-sjukdom har hon haft svårt att gå sedan 1970-talet. Det var en av anledningarna till att hon inte kunde fly från mannen.

Lärde sig väva
Föräldrarna hade sagt att hon skulle vara på sjukhuset i Västervik. Därifrån fick hon åka till Norra sjukhuset där hon berättat i förhör att hon behandlats illa.
Hon träffade den nu åtalade mannen på ett sjukhus i Norrköping 1989. Kvinnan delade då lägenhet med en tjejkompis i Norrköping och gick på en skola där hon lärde sig väva.
Mannen ville senare att de skulle flytta till Bruzaholm.
- Han ville ha en bostad på landet, långt borta från andra människor. Han ville inte ha kontakt med andra människor, berättar kvinnan.
Hon kände ingen i Bruzaholm, säger att hon fortfarande inte känner någon på orten. Hon har inte berättat om hur mannen behandlat henne för någon.
Paret fick kaffe och mat hos stuguthyraren Sivert Arréhn. De bodde i en av hans stugor, som kom att bli parets hem under många år.

Hade förtidspension
Enligt kvinnan hade hon och mannen inget kärleksförhållande.
Han bodde bara hos henne för att han inte hade några pengar, något som kvinnan tyckt varit lite märkligt då han tidigare berättat att hans pappa var rik.
På grund av sin ms-sjukdom hade kvinnan förtidspension och det var denna som de bägge levt på. Enda gången som mannen lät henne lämna stugan var när hon skulle hämta sin pension på banken i Eksjö.
Men hon ska enligt uppgifter till Polisen inte själv fått ta hand om pengarna. Så fort hon hade hämtat ut pengarna tog han dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om