Ljust läge för Hjältevadshus

Det ljusnar för Hjältevadshus med sin fabrik i Hjältevad. Hustillverkaren har tredubblat sina marknadsandelar på småhusmarknaden under senaste året.

Eksjö/Mariannelund2013-09-20 06:28

Hustillverkaren hamnade för några år sedan i en stor ekonomisk kris då huvudägarna beslutade ta sin hand från den svenska delen.
En konkurs var nära förestående men en företagsrekonstruktion räddade kvar jobben i Hjältevad och en nystart gjordes med helt nya ägare.
Med den nya ägaren, it-bolaget Pulsen, har företaget återhämtat sig och kan nu konstatera att man tredubblat sina marknadsandelar jämfört med föregående år.
Många småhusföretag har upplevt en vikande efterfrågan sedan bolånetaket infördes hösten 2010, och utslagningen i branschen har varit hård.

Klättrar snabbast
Enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen TMF:s barometer, ligger småhusförsäljningen fortsatt på rekordlåga nivåer.
Hjältevadshus går här mot strömmen då man har lyckats vända trenden. Färsk statisktik från Byggfakta visar att Hjältevadshus är det bolagsom klättrar snabbast i jakten på marknadsandelar.
Vd Per Ekholm förklarar att företaget bland annat har spetsat till försäljningsorganisationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om