Logdans på Rangelstorp går jättebra.

Logdans på Rangelstorp, det var det i lördags kväll återigen. Var fjortonde dag arrangerar Mariannelunds dansförening på lördags kvällen logdans i deras egen loge på Rangelstorp.

Den ene efter den andra danslåten spelas och gång efter gång fylls dansgolvet med danssugna människor.

Den ene efter den andra danslåten spelas och gång efter gång fylls dansgolvet med danssugna människor.

Foto: Roelof Stroetinga

Eksjö/Mariannelund2016-07-25 16:00

– Det har gått bra i år, säger Gunbritt Olausson och hennes make Sune Nilsson, han som är ordförande i Mariannelunds Dansförening.

– Varje danskväll, det här året har vi kört med vinst, berättar Sune och det är jättebra. I snitt kom det ett 250-tal danssugna människor hit, från nära och fjärran. Ja till och med Norge har de varit här, och de var så nöjda också, säger Gunbritt. Med midsommar hade vi till och med 38 ekipage, husbilar och husvagnar här på tomten.

Nu i lördags kom de lite mindre folk till logen. Det är förmodligen vädret som gör att det kom mindre folk än det bruka komma.

– Dansbandet Per-Håkans från Uppsala spelar till dans den här kvällen. Vi lyssnade på dem på Åhlands båten och nångång i Nybro och då tänkte vi, de kan spela hos oss också nångång, berättade Sune Nilsson.

Bilar strömmar in den ena efter den andra på parkeringen.

– Det rullar på hela tiden, men de ramlar in till klockan 9, säger Sune, han som är en av dem som sköter parkeringen. Uppskattningsvis blir det omkring ett 180-tal i kväll, säger Sune och det är bra ändå. De flesta kommer utifrån nu för tiden, men förr kom hälften inifrån och andra hälften utifrån, berättar Gunbritt, men dans är fortfarande populärt. Strax efter klockan åtta på kvällen kör dansbandet.

Per-Håkans igång och är det dans för fullt som gäller. Den ene efter den andra danslåten spelas och gång efter gång fylls dansgolvet sig med danssugna människor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om