Löpardrottningen tar sikte mot New York

Tre lopp. Över 14 tävlingsmil i benen. Blir Josefine Antonsson dessutom folkets favorit kan hon packa ner löpardojjorna och skriva "NYC" på resväskan.

Eksjö/Mariannelund2015-10-14 09:44


Under året har Vimmerbylöperskan Josefine Antonsson ingått i "Team ASICS Go Run It", en stenhård löparutmaning arrangerad av tidsskriften Runner?s World och skojätten Asics.

Av drygt 1 700 sökande valdes Josefine, tillsammans med fyra andra ambitiösa löpare, ut till att springa Stockholm Maraton, UltraVasa och Grand 10 Berlin - och därtill blogga om sin löpning, i syfte att inspirera och engagera andra.

Det sista loppet, Grand 10 Berlin, avgjordes nu i helgen - och nu hägrar ett ännu större lopp, en ännu häftigare utmaning, i horisonten.

Runner?s Worlds läsare kan nu nämligen rösta på sin favorit av medlemmarna i "Team ASICS Go Run It". Och läsarnas favorit belönas med en startplats i Maratonloppens absoluta finrum: New York Maraton.

- Det skulle vara riktigt coolt och betyda jättemycket om jag fick chansen att springa Maraton i New York. Att verkligen försöka göra en bra tid där lockar också. Jag har sprungit två maror, men aldrig riktigt vågat maxa, säger Josefine Antonsson.

New York Maraton är världens största "mara", med över 50 000 deltagare under de senaste åren. För att få en startplats krävs först en intresseanmälan, och därefter god hand med fru Fortuna i den utlottning av platser som följer. I regel går hela processen på en nätt summa av några tusen svenska kronor.

Vad tror du om dina chanser att bli läsarnas favorit?
- Jag har ju i alla fall gjort bra resultat under året och det är rätt många som läst min blogg. Men sedan är det svårt att sia om hur Runner?s Worlds läsare tänker, säger Josefine Antonsson och tillägger:

- Jag tror ändå att jag kan ha hyfsat goda chanser att vinna. Många vänner och bekanta har redan varit inne och röstat på mig.

Omröstningen på Runner?s Worlds hemsida pågår fram till den 29:e oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om