Lucior lottades på julmarknaden

Det var länge sen att det kom så mycket folk till hembygdsgården i Mariannelund. I söndagseftermiddag arrangerades en julmarknad med många utställare.

Längst fram årets lucia My Nordensström (Till vänster) med lill lucia Sofia Westerholm.

Längst fram årets lucia My Nordensström (Till vänster) med lill lucia Sofia Westerholm.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-12-01 07:48


Omkring 250 besökare tog vägen till Mariannelunds hembygdsgård. På slutet av marknaden lottades vilka som skulle bli årets lucia och lill-lucia.
Redan från början rullade det på hela tiden med besökare. Inne i boden fanns det mycket hemslöjd i form av täljda trägubbar som Rune Borg från Mariannelund hade gjort.
Mycket sömnad som knypplade armband, virkade änglar, som Eivor Gren från Västervik hade tillverkad. Mycket luffarslöjd som Göran Andersson från Högsby tillverkade visades också. Hembygdsföreningen själva sålde julkärvar som ordförande Tage Fransson tog hand om. Halsdukar som Gunn Braag tillverkade och även begagnade barnkläder fanns till salu.
Anders Wenehult med sång och Anders Nilsson på dragspel svarade för den musikaliska underhållningen, samt kören, som bestod av alla luciakandidater, sjöng några jullåtar. Bland annat "Bjällerklang", "Julen är här" med mera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om