Luftledning "inte försvarbart"

Om Oskarshamnsverket inte uppfyller de krav som finns, så är det Oskarshamnsverkens ansvar och inte Svenska Kraftnäts åtagande. Mariannelundsbygdens samhällsförening ifrågasätter skarpt den planerade monsterledningen som luftledning.

Eksjö/Mariannelund2011-05-13 06:21

Föreningen kräver att det tillsätts en oberoende utredning för att granska hela projektet. Denna måste syna den totala samhällsekonomiska effekten av den planerade kraftledningen.
Samhällsföreningen lyfter i sitt yttrande till Svenska Kraftnät fram att den avgörande faktorn till förstudie om utbyggnad av stamnätet, är att Oskarshamnsverkets generator inte klarar störningar i elnätet med den högre effekten.

Utanför ansvar
Att kärnkraftverket inte uppfyller Svenska Kraftnäts förordning menar samhällsföreningen ligger utanför Svenska Kraftsnäts ansvar.
- Det är Oskarshamnsverkets och inte Svenska Kraftnäts ansvar att klara det ur laglig synvinkel, konstaterar samhällsföreningen krasst.
Samhällsföreningen tar också upp Svenska Kraftsnäts tankar på att bygga in mer likströmsöverföringar i stamnätet efterhand.  Föreningen menar att det är dags att skaffa sig den erfarenheten nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om