LUP hyllas av lokala politiker

Vid fullmäktigedebatten om översiktsplanen hyllades arbetet med lokala utvecklingsplaner (LUP) runt om i kommun. Ett arbete som leds av Emilkraften i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2011-05-09 06:14

Eksjö kommuns översiktsplan ska gås igenom och uppdateras. Enligt reglerna ska det ske en gång varje mandatperiod.
Nytt den här gången är bland annat nya strandskyddsregler, vattendirektiv från EU och en nyligen införd ny plan- och bygglag.

Tidsplan
Vid senaste kommunfullmäktigemötet presenterade samhällsbyggnadschef Paul Hultberg det planerade arbetet med översiktsplanen och också en tidsplan över när besluten ska tas.
Ledamot Bengt Koltman (c) reagerade skarpt på den strikt forcerade tidsplanen (en "medborgardialog" är schemalagd till mellan oktober och december i år).

"Jäkta inte"
- Jäkta inte fram, ha respekt för människorna. Att få med oss folket är oerhört viktigt, tiden är inte viktig, det måste bli bra, sa Bengt Koltman och hyllade därvid arbetet med lokala utvecklingsplaner.
- De som kan sin bygd, det är de som bor där. Det måste tas hänsyn till de lokala utvecklingsplanerna i översiktsplanen. Vi politiker måste lyssna på allt jobbet som gjorts, menar Bengt Koltman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om