Lyckad Countrykväll i Ingatorp

Det kom så mycket folk att stolarna knappt räckte till på countrykvällen i Ingatorps bygdegård i lördags. – Drygt 180 countryentusiaster, det är vi jättenöjda med, säger Lars Thell, ordförande i Smålands countryklubb som tillsammans med Ingatorps Bygdegårdsförening stod för arrangemanget. Den här gången för 16:e året i rad.

Då fiolen kom fram höjde stämningen.

Då fiolen kom fram höjde stämningen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-03-26 21:30

Lars Thell hälsade alla hjärtligt välkomna till den 16:e countrykvällen.

– Tyvärr kan vår huvudgäst Kay Adams inte komma ikväll, åtminstone inte sjunga. Hon är i Vimmerby men har blivit sjuk. Förmodligen blev hon drabbad av en lunginflammation.

Det var synd att Kay Adams inte kunde spela, det hade nämligen varit hennes första framträdande efter 30 år över huvudtaget, både i Amerika och Europa.

Först på scen var det svenska bandet Springhill Boys, en av landets bästa kompgrupper inom country. De spelade bland annat lite Johnny Cash, Creedence Clearwater revival med Midnight special, med mera. Då fiolen kom fram höjdes stämningen ordentligt. Många passade på och dansade.

Maryann & The Ramblin Two från Estland stod redan redo att kliva på scenen. Maryann var så sent som förra året i Ingatorp och imponerade stort både arrangörer och publik. Country Rockabilly det är deras specialitet. Låtar som ”Katy too” ”Looking glass” och ”Dans with my Baby” sjöngs bland annat.

I pausen var det hamburgarservering och sedan fortsatte kvällen med Teri Joyce från Austin, Texas USA. Hon ville gärna komma in i Sverige. Country blir allt mer populär i Sverige.

– Vid vårt senaste årsmöte hade Smålands Countryklubben 730 medlemmar och det är det mesta vi har haft någon gång. De är spridda över hela Sverige, från Ystad till Luleå och en enstaka i Finland och Norge. Jag tycker också att country har ökat i popularitet. Många unga har också blivit intresserade av Country och det kan bero på Linedance, något som är mycket populärt nu för tiden, säger Lars Thell.

Rockabilly med Maryann & The Ramblin Two. Foto: Roelof Stroetinga
Rockabilly med Maryann & The Ramblin Two. Foto: Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om