Lyft fram det positiva

Karlstorps- och Pauliströmsborna har på olika sätt försökt få politikerna att inse att en skolnedläggning av landets bästa skola inte är rätt väg att gå. Nu hoppas man på ett positivt beslut, för ortens, barnens men också kommunens bästa.

Eksjö/Mariannelund2008-02-20 07:31

Matsalen i Pauliströms sedan tidigare nedlagda mellanstadieskola fylldes under måndagskvällen av besökare. Anledningen var den hotade nedläggningen av det som man har kvar sedan några år, förskolan och lågstadiet. Orten riskerar nu att mista även det.
Skolan och dess samarbete med förskolan har till skillnad från grannorterna fått de allra bästa lovorden från Skolverket, bäst kvalité i landet helt enkelt, tillsammans med en annan liten skola i Hörby.
Tommy Månsson som skrivit rapporten har sagt att "det var det bästa vi sett på länge".

Ta tillvara
Ortsborna menar att man borde ta tillvara allt det positiva med skolan och föra dess kunskap och modell vidare till andra skolor, i stället för att lägga ner den.
- Det här är ett intressant projekt och ska vi få hit barn så måste kommunen samarbeta med oss, visa att vi finns och att vi har en bra skola. Inte bara lägga ner den, säger föräldraföreningens ordförande Per Emanuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om