Mäklaren gav upp hoppet om missionshuset

Det gamla missionshuset på Parkgatan i Mariannelund blir allt sämre och farligare. Mäklaren Sören Andersson gav upp hoppet om att få huset sålt. - Jag tröttnade helt enkelt. Jag åkte dig och när intressenterna såg hur mycket det var att göra, så backade de.

Huset på Parkgatan i Mariannelund är en skamfläck för samhället. De boende på orten vill inget hellre än att bli av med huset. Men någon försäljning verkar inte vara aktuell. Rivning är nog det enda alternativet.

Huset på Parkgatan i Mariannelund är en skamfläck för samhället. De boende på orten vill inget hellre än att bli av med huset. Men någon försäljning verkar inte vara aktuell. Rivning är nog det enda alternativet.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-10-18 04:06


I januari i år tog mäklaren Sören Andersson uppdraget om att försöka sälja det gamla missionshuset (Hästen:11) på Parkgatan.
Till det stora huset tillhör även ett bostadshus som ligger på samma tomt. Utropspriset låg på 90 000 kronor för båda husen.
- Det stora huset är nog inte ens värt att lägga några pengar på att renovera. Det har regnat in genom taket och mycket inne i huset är förstört. Däremot tror jag att man skulle kunna renovera det lilla huset, säger han.

Backade
Sören hade några visningar men fick nästa ursäkta sig när kunder kom för att titta på huset. Det var många som blev väldigt besvikna när de fick se huset i verkligheten.
- Jag har haft en del visningar men det resulterade inte till någon försäljning. De backade när de fick se husen.
Den sista visningen som han höll var i maj månad. Denna gång lade intressenten ett bud.
Försökt gjordes för att få kontakt med ägaren som bor i Georgien, som ligger i sydvästra Asien. Men ägaren gick inte att nå. Så någon försäljning blev inte aktuell.

Kontakt
Ägaren till fastigheten Hästen:11 på Parkgatan bor i Georgien och han har varit i kontakt med kommunen vid något tillfälle.
Han har påstått att han blivit lurad och att han fick ta över huset av en släkting. Men vad mannen tänker göra med fastigheten är fortfarande oklart.

Vite på 100 000
Den 18 juni beslutade tillstånd- och myndighetsnämnden i Eksjö kommun att mannen skulle göra i ordning huset inom sex månader, annars skulle fastighetsägaren föreläggas med ett vite om 100 000 kronor.
- Har inget hänt inom tre månader, måste nämnden ta ett nytt beslut om vad som ska göras. Det är näst intill omöjligt att få tag i personer som bor utomlands. Vi har en adress till mannen men inget mer, säger Håkan Sterner, bygglovsarkitekt på Eksjö kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om