Många valde omvårdnadsprogrammet

Till hösten startar Eksjö gymnasium två nya utbildningar: omvårdnad och industriprogrammet. Intresset har varit över förväntan och särskilt populärt är omvårdnadsprogrammet.

Eksjö/Mariannelund2009-02-14 05:05

Den 1 februari var sista datumet för att skicka in ansökningar till Eksjö gymnasium.
Siv Edvinsson på Eksjö gymnasium märker av att barnkullarna minskat, men ändå har det gått hyfsat bra för de flesta gymnasieprogrammen.
Kommunborna tycks gilla förändring, för intresset för Eksjös nya utbildningar, omvårdnadsprogrammet och industriprogrammet, har varit stort.
När Siv Edvinsson tittar på vad niorna sökt som förstahandsval konstaterar hon att åtta personer sökt till industriprogrammet.
Det finns 16 platser, så det finns fortfarande plats, men det var ändå över förväntan.

Nästan fullt
Ännu bättre har det gått för omvårdnadsprogrammet. 15 personer har valt det i första hand. På omvårdnadsprogrammet finns det plats för 16 personer.
- Men det är viktigt att komma ihåg att ingenting är klart än. Alla som sökt till gymnasiet är inte behöriga och andra kanske ändrar sig. Så här ser det ut efter första sökomgången, säger hon.
Värre har det gått för samhällsprogrammet.
Det har inte lockat lika många i år och det har diskuterats att det kanske beror på att flera valt omvårdnadsprogrammet istället.
Intresset för de studieförberedande utbildningarna överhuvudtaget tycks vara mindre än intresset för de praktiska utbildningarna.
Naturvetenskapliga programmet har något mindre sökande än vanligt och teknikprogrammet har inte lika många förstahandssökare om man jämför med tidigare år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om