Många vill gå skidkurser

I lördags hölls första skidkurserna för året i Valbacken. I år är intresset stort för att lära sig att åka skidor. Två helger är redan fullbokade.

Skidlärarna Katarina Norén, Reidar Bygdell och Mia Tälth.

Skidlärarna Katarina Norén, Reidar Bygdell och Mia Tälth.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-01-19 07:26


Det är Katarina Norén, Reidar Bygdell, Mia Tälth och Mattias Blom som lär barn som vuxen att åka skidor i Valbacken. De håller både nybörjarkurser, fortsättningskurser och privatlektioner.
- Det går att skräddarsy kurser. Vi har några som hört av sig som vill komma vidare i sin åkning. De känner att de mest bara står och åker nerför backen. Dessa kan vi utbilda vidare, säger Katarina Norén.

Flera kurser
I lördags hölls två kurser och i söndags tre. Nästa helg är det också fullbokat och intresseanmälningarna är många. Förhoppningarna är att ha en kurs även helgen det.
- Vi har bland annat en dansk familj - två tonåringar och föräldrarna - som gärna skulle vilja gå en kurs under sportlovet. Vi hoppas att vintern håller i sig så vi kan köra då, säger Mia Tälth.
Förra året kunde Valbacken inte öppna alls eftersom vintern var för mild. Skidlärarna har märkt att skidåkarna saknat snön och har i år varit ovanligt snabba att boka in sig på skidkurserna.
- Vanligtvis brukar folk vänta tills de sett att skidkurserna kört igång, men i år fick vi intresseanmälningar tidigt. Det har aldrig varit så många som vill gå kurser som det är i år och det är jätteroligt, fortsätter Mia Tälth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om