Människan i olika situationer

Hur kan man som konstnär ge uttryck för människans ensamhet? Skulptören Ulrika Thunstedt vet. Hon har tillverkat en människoliknande skulptur av rostig taggtråd och kallar honom "Varför är jag så ensam?". Den och 27 andra finns just nu att se på Eksjö museum.

Ulrika Thunstedt ställer ut 28 konstverk under temat människan i förhållande till sig själv och andra i tid och rum.

Ulrika Thunstedt ställer ut 28 konstverk under temat människan i förhållande till sig själv och andra i tid och rum.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-09-03 06:59

Ulrika Thunstedt, just nu boende i Skrikebo i Hult, gestaltar människan i förhållande till sig själv och andra människor, till sin tid och rummet. I lördags hade hon vernissage och utställningen finns att se på Eksjö museum fram till 14 oktober.
Gips, betong, metalltråd, taggtråd, brons, bränd lera och blandmassa. Dessa material har Ulrika använt sig av när hon tillverkat de 28 konstverken som finns på museet.
En av hennes favoriter är en man tillverkad av rostig taggtråd som sitter på en stol med sänkt huvud. "Varför är jag så ensam" heter konstverket.
- Han var mycket motsträvig och rev mig hela tiden när jag tillverkade honom, säger Ulrika och berättar att taggtråden kommer från hennes granne i Skrikebo.
En av hennes andra figurer föreställer två ansikten som ser unga ut men i bakhuvudet finns en äldre person gömd. De heter "Då" och "Sedan" och vill visa den yngre som oroar sig för hur det ska bli när hon blir äldre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om