Marianne är Årets Ingatorpare

När Ingatorp hotades av butiksdöden kavlade Marianne Sundberg Jonsson upp armarna och tog över Ingatorpsboden. Nu har samhällets invånare visat sin uppskattning genom att rösta fram henne till Årets Ingatorpare 2013.

Marianne Sundberg Jonsson (till vänster) utsågs till Årets Ingatorpare i  söndags kväll. Priset delades ut av Lennart "Himmestorparn" Nilsson. På  bilden även Helene Klint-Johansson från samhällsföreningen.

Marianne Sundberg Jonsson (till vänster) utsågs till Årets Ingatorpare i söndags kväll. Priset delades ut av Lennart "Himmestorparn" Nilsson. På bilden även Helene Klint-Johansson från samhällsföreningen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-01-14 07:37


Ett 60-tal personer var med och röstade och det blev en överlägsen seger för Marianne Sundberg Jonsson. Lennart "Himmestorparn" Nilsson från samhällsföreningen delade ut priset vid granen på torget. Motiveringen löd: "Du är räddaren när Ingatorp hotas av butiksdöden. Tidningar, mjölk och konfektyr och mycket mer med stort bestyr. Trots många år du kämpar på, ser till att vi god service får."
Det var en glad och aningen överrumplad pristagare som fick komma fram och ta emot blommor och diplom.

Tog över igen
- Jag har haft boden i många år, först från början av 1990-talet och elva år framåt, säger Marianne Sundberg Jonsson. Nu tog jag över boden igen för snart två år sedan.
- Jag var i valet och kvalet hur jag skulle göra, jag är ju egentligen pensionär. Men ett samhälle är inte mycket utan den här servicen. Vi har ju dessutom postutlämning och är ombud för Apoteket. Dessutom fungerar boden som en mötesplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om